6.Gün:
Bu gün SEYİR EVRESİ'nin 3. günü!
Toplamda 1 haftayı tamamlayınca artık hergün yazmayacağım. 25
Kasım'da Dukan programıma başlayalı 1 hafta dolmuş olacak. Yeniden
tarılıp vücut ölçülerimi alacağım. 3 günlük ATAK'dan sonra
2 kilo vererek yüzümü güldüren bir başlangıç yaptmıştım.
Bakalım 1 hafta sonra nasıl olacak?
Listenin dışına çıkmıyorum ama
bazen canım çok istediğinde 1 tane evet yanlış değil 1 tane
kavrulmuş fındık attım ağzıma ve bu o kadar kıymetli ki :)
Daha önce damağımdaki tadı hiç
düşünmeden lop lop atıyormuşum ya şimdi o 1 tane fındık öyle
tatlı öyle güzel geliyor ki 1 tanesi bile yetiyor!
Sabah sebzeli kahvaltıya devam;
1 haşlanmış yumurtanın beyazı,
1/3 yulaf kepeği krebi
1 dilim light beyaz peynir
Tatlandırıcılı çay,
Domates, salatalık, maydanoz
1 adet light hindi jambon
Bu kahvaltıyı çok geç yaptığım
için öğlen yemeği yemedim. Saat 3'e doğru bir şeyler
atıştırdım:
1/3
yulaf kepeği krebi
Biraz
beyaz peynir,
Salatalık,
domates,roka
Ve
evden çıktım ohhh!! Biraz hava almak iyi geldi. Pazar'a kadar
yürüdüm. Buranın pazarı meşhur. Tabii akşamüstü olduğundan
inanılmaz kalabalıktı.
Çok bir şey almadım. Akşam için yarım kilo tekir balığı, domates,
mantar, maydonoz, deteotu ve sebze çorbası için brokoli ve kereviz,
tatlı ihtiyacım için çok az balkabağı aldım. Balkabağını
Simla hanımın tarifi ile
yapmayı düşünüyorum.
İlk
defa onun tariflerinden birini yapacağım :) Çok güzel, yaratıcı
tarifleri var.
Saat 16.30-17.00 gibi 1 kutu light meyveli
yoğurt
Dün akşam yemekten sonra yaptığım
yarım saatlik cross ve geç vakit yediğim Goji Berry beni gece
uyutmadı. Her ikisi birden metebolizmamı hızlandırmış olmalı.
Bugün cross'u yemekten önce yine 30dk. yaptım ve Goji Berry yemedim.
Akşam
Aldığım tekirleri* -tavada
nefis olur tabii ama- fırında sebzeli pişirdim.
Yanında sote mantar*, az
yeşillik ve 1/3 yulaf kepeği krebi.
Fırında Sebzeli Tekir Balığı:
Malzemeler:
Yarım kilo temizlenmiş tekir balığı
3 domates
1 limon
1 soğan
Yarım demet maydonoz
Yapılışı:
Tekir temizlemesi zor bir balıkmış.Ufff
küçük bir balık ve dış pullarını da kazımak lazım.
Kapaklı bir borcama önce yuvarlak
dilimlenmiş domateslerin yarısını dizdim. Üzerine balıkları,
balıkların üzerine de yuvaklak dilimlenmiş limonu ve kalan
domatesleri ve soğanları dizdim. Kapağını örtüm fırında 180
dercede 40dk. kadar pişirdim. Çıkarınca üzerine kıyılmış
maydonoz koydım.Arada kontrol ettim suyu bitip yanmasın diye.
Gayet hafif bir tekir oldu :)
Tabii Tavada Tekir'in yerini asla
tutmaz! Bu yemeğin en zor yanı kılçıkları ayıklamak.
Tavada olduğu gibi kızarmadığından bölünüp parçalanma oranı
daha yüksek!
Sote Mantar:
Pazardaki satıcı çok yaratıcı bir şey yapmış tezgahına bir saç tava koymuş ve burada pişirdiği mantarları ikram ediyordu. Tabii tadına bakan beğeniyor alıyor. Örnek (a) ben de olduğu gibi :))
Pazardaki satıcı çok yaratıcı bir şey yapmış tezgahına bir saç tava koymuş ve burada pişirdiği mantarları ikram ediyordu. Tabii tadına bakan beğeniyor alıyor. Örnek (a) ben de olduğu gibi :))
Malzemeler:
Yarım kilo kestane ya da kültür
mantarı
1 knor tavuk sıvı bulyonun 1/3
1 soğan
Karışık baharatlar (ben buna en çok
kimyon, tatlı kırmızı biber, kekik ve karabiber yakıştıryorum)
Yapılışı:
Yanmaz yapışmaz
tavaya biraz su koyup bulyonu ve soğanları koydum 3-4 dk. pişirdim.
Üzerine
mantarları ekleyip baharatlarala kavurdum.
3-4 dk sonra
mantarlar suyunu salar.
Suyu bitinceye
kadar kavurdum.
Bu kestane mantarı
ile çok lezzetli oluyor :)
Yemekten sonra bol
bol su içtim çünkü canım hep birşeyler yemek istedi. Kendimi
fotoğraf derslerime vererek, TV'de enterasan belgeselleri izleyerek,
kedimiz ''Dude'' ile oynayarak oyaladım.
Bu günü de
kazasız belasız atlattım :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder